tiistai 18. helmikuuta 2020

30.1.20 Näköalapaikkoja ajomatkalla Faial-Calheta

Aamulla lämpötila oli 12 astetta, kun klo 8.30 lähdettiin liikkeelle kohti uutta majapaikkaa ja jätettiin hyvästit Faialille. Ajomatka Calhetaan oli tarkoitus tehdä hitaasti ja ajella koko rannikko länteen ja etelään.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Ruinas de sao Jorge.




Sitten näköala Miradouro de Sao Jorge kukkulalla.



Lähellä oli Miradouro da Vigia näköala, josta näki majakalle Farol da Ponta de Sao Jorge ja merelle.



Seuraavana vuorossa oli näköala Viewpoint Sao Jorge, jossain lähteessä nimeksi sanottiin Cabanas. Näköala oli hotellin vieressä.




Seuraavana oli näköala rannalla Miradouro Cabo Aereo.




Boaventuresissa pysähdyimme ottamaan kuvia kukkulalla.




Sitten oli näköala Miradouro de Sao Christovao ravintolan vieressä. Melkoista maisemien ilotulitusta ollut tämä päivä. Madeiralla on kyllä todella kaunista.




Seuraavana pysähdyttiin näköalalla Miradouro Boaventura, joka sijaitsi ylempänä hautausmaan vieressä.




Heti perään tien vierellä pysähdyimme ottamaan kuvia, mutta paikalla ei ollut nimeä. Täällä näytti kasvavan ehkä viiniköynnöksiä talon pihalla.




Ponta Delgadassa pysähdyimme ottamaan kuvia tien viereltä näköalasta kohti eteenpäin länteen, minne jatkettaisiin.




Sao Vicenten tulivuorikeskuksessa pysähdyimme vain vessakäynnin takia, mutta koska aikaa ei ollut piti tämä maksullinen opaskierros laavaluolissa jättää väliin. Söimme autossa eväitä ja jatkoimme ajamista.


Edessä haarautui tunnelitien vierellä Antique-tie mutta sen verran erikoiselta näytti, että ei mentykään tälle tienpätkälle vaan peruutettiin pois. Yksisuuntainen tie oli, niin ei tiedä olisiko ollut esteitä, joten mentiin tunnelitietä. Juuri tätä ennen tien vierellä oli vesiputous, jonka sain kuvattua nopeasti auton ikkunan läpi. Samassa kuvassa näkyy tuo antiikki-tiekin oikeassa reunalla.






Sitten näköala Miradouro do Veu da Noiva tien vierellä, josta kävelemällä vähän matkaa luiskaa alamäkeen rannalle päin näki kaukana vesiputouksen. Vesiputouksen kohdalla menee myös mielenkiintoinen vanha hylätty tie kallion kylkeä pitkin. Huomasimme että moni auto tuli parkkiin, mutta eivät ilmeisesti tajunneet että täällä olisi vesiputous nähtäväksi, koska minuutin jaloittelun jälkeen jatkoivat vaan matkaa.





Sitten näimme taas kyltin Antique tiestä ja nyt kun näimme googlen kartasta että tie olisi lyhyt niin uskaltauduimme ajamaan sen läpi. Kapea tie maisemille, ei sen kummempaa, mutta varoiteltiin kivien putoamisista ja maassa olikin kiviä.




Seixalissa jäimme katselemaan alas tien viereltä rock poolsille, eli luonnonkivi-altaaseen. Kukaan ei ollut uimassa.





Seixalin jälkeen uskalsimme valita taas antiikkitien Antique, mutta tämä veikin umpikujaan, jossa oli taloja ja autoja parkissa. Piti kääntyä takaisin päätielle. No pääsimmepä näkemään vähän pelottavankin tunnelin ja vesiputouksen heti tien vieressä.






Matka jatkui kohti Ribeira da Janelaa, jossa taisi olla paras näköala tältä päivältä. Se löytyi kun ajettiin power plantin ohi ylämäkeen ja sitten pysähdyttiin vain tien sivussa. Mitään oikeaa nimettyä näköalaa tässä kohtaa ei ollut. Näköalat upeille kivimuodostelmille.




Tehtiin pieni kierros Porto Monizissa. Täällä oli taas uimapaikka rock pools, jonka luona kävimme vain kääntymässä, olisi maksullinen eli näytti ulko-uimahallilta.

Kohti lännen majakkaa. Mutkaisia teitä ja eukalyptuksia metsässä, joka tuoksui auton sisälle asti. Tulee taas mieleen Australia. Rehevää ja vihreää on joka puolella. 




Majakka Ponta do Pargo ei ole kovin kummoinen, mutta maisemien takia kannatti tännekin ajella. Pieni tönö jota ei päässyt kunnolla kuvaamaan ellei olisi mennyt kielletylle alueelle kävelemään. Moni siellä oli, mutta me emme menneet. Majakalle vei jännästi tunnelitie, mikä oli erikoinen ratkaisu.





Jatkamme länsireunan tunneliteitä pitkin Calhetaan asti pysähtymättä. Aurinko paistoi ja oli kesäistä, ehkä noin 20 astetta tai ylikin. Löysimme loppulomaksi vuokratun talon mäestä (Villa Atlantis). Omistaja tulee toivottamaan tervetulleeksi ja esittelee talon ja antaa avaimet. Käymme kaupassa ja tulemme tekemään omaa pekonitomaattipastaa talolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti