tiistai 18. helmikuuta 2020

29.1.20 Näköaloja ja Ponta de Sao Lourenco ja valasmuseo

12 astetta oli aamulla, kun taas ajoissa lähdimme liikkeelle autolla

Ensiksi katsastettiin ihan talon lähellä alamäessä oleva Fortim do Faial näköala. Leikkitykkien näköisiä tykkejä oli näköalatasanteella ja maisemaa merelle ja kotkakalliolle. Täältä näimme alas rantaan, jonne mieheni halusi mennä katsomaan.




Löysimme kartan avulla Miradouro do Guindaste nimiselle näköalalle rauhalliselle kääntöpaikalle, josta kauniit maisemat Faial beachille.




Vielä jatkoimme aivan rannalle, Faial beachille, mahtavat aallot löivät rantaan.




Tänään olisi seuraavan vaelluksen vuoro, suuntasimme auton kohti itäkärkeä eli kävelyreittiä Ponta de Sao Lourenco. Sää oli mukavan viileä vielä menomatkalla, kun lähdettiin kävelemään. Muita ei juurikaan ollut, saimme kulkea yksinään. Portaita oli jonkun verran ja polut kulkivat kukkuloiden viertä. 









Maisemat olivat upeita. Liiloja kukkasia, mutta muuten kasvittomia kukkuloita. Perillä oli aggregaatilla käyvä kahvio ja musiikki soi. WC on maksullinen. Vielä ekstrana pääsisi kiipeämään jyrkän näköistä mäkeä ylös korkealle, mutta jätimme sen väliin. 

Syömme omat eväät ja lähdemme takaisin päin. Väkeä tulee runsaasti vastaan. Sää lämpenee niin että tulee kunnolla hiki, varsinkin viimeisessä portaissa takaisin autolle. Parkkipaikallakin on nyt kolme autokahvilaa hurisevine aggregaatteineen. Meillä meni juuri vajaa kolme tuntia kävelyssä.

Lähellä on rantanäköala nimeltä Miradouro da Prainha. Näköalat ovat alas hiekkarannalle.

Kaupungissa nimeltä Canical syötiin lounasta ravintolassa Tasquinha do Pescador. Tämä oli kalaravintola. Valitsimme jaettavaksi salaattiannoksen, jossa boniitti-kalaa (skipjack) ja lisukkeeksi valkosipulivoi-leipää ja lautasellinen ranskalaisia ja brisa limua omenan ja passionhedelmän makuisina.

Bongattiin läheltä valasmuseo, jossa kierreltiin tunnin verran kuulokkeet korvilla kuunnellen niistä englanninkielistä selostusta. Ihan mielenkiintoinen paikka. Ja oli vain toinen pariskunta kiertelemässä.




Kaupan kautta kotiin syömään pakastepitsaa ja juomaan punaviiniä. Myös Brisa limpparia passionhedelmän makuisena päätyy ostoskoriin, oli niin hyvää lounaalla. Viimeinen ilta tässä talossa, huomenna siirrytään Calhetaan toiseen taloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti